V curlingu zlato pre Kanaďanky, vyhrali nad obhajkyňami zo Švédska

20.02.2014 Celý región

Soči 20. februára (TASR) - Kanadské reprezentantky v curlingu získali na XXII. ZOH v Soči zlaté medaily, keď vo štvrtkovom finále zdolali Švédky 6:3. V repríze finálového súboja zo ZOH 2010 vo Vancouveri sa Kanaďankám podarilo revanšovať "Tre kronor" za prehru a nedovolili severankám tešiť sa zo zlatého hetriku. Na olympijský trón vystúpili hráčky "javorového listu" prvýkrát od roku 1998.

Kanaďanky predvádzali v Soči famózne výkony, keď nenašli premožiteľa ani v jednom z jedenástich vystúpení.

"Je to šialené. Splnil sa nám sen. Neskutočné! Ľudia nám verili, ale tým na nás kládli aj veľký psychický tlak, s ktorým sme sa však vyrovnali. Finále bolo dlho vyrovnané, rozhodla naša koncentrácia. Užívame si najkrajšie dni našich životov. Sme zlaté!," kričala do kamery Jennifer Jonesová.

Reprezentantky Veľkej Británie získali bronzové medaily, keď súboji o tretie miesto zdolali Švajčiarsko tesne 6:5. Eve Muirheadová rozhodla o triumfe svojho tímu posledným "kameňom" v desiatom ende.

Britky sa v zápase prvýkrát ujali vedenia až v ôsmom ende, Švajčiarka Mirjam Ottová neskôr vyrovnala na 5:5 a pripravila tak dramatickú koncovku.


Curling - ženy:
finále:
Kanada - Švédsko 6:3

o 3. miesto:
Veľká Británia - Švajčiarsko 6:5

konečné poradie:

1. Kanada, 2. Švédsko, 3. Veľká Británia, 4. Švajčiarsko, 5. Japonsko, 6. Dánsko, 7. Čína, 8. Kórejská republika, 9. Rusko, 10. USA
 

Vyberte región